Manja Weijers

Core Intelligentie Workshop

manja2_LR-4715 aangepast

Wil je deze workshop aanbieden in je yogaschool, neem dan contact met me op!

Vaak wordt er aan kracht gedacht als je denkt aan buikspieren, een strakke buik met blokjes. Bij rugklachten wordt vaak gesproken over core stabiliteit. Maar om vrij en soepel te bewegen heb je echter helemaal niet zoveel kracht nodig en ook niet continue stabiliteit, je hebt veel meer aan intelligentie, core intelligentie.

In deze workshop leer je naar je lichaam te luisteren, te voelen waar je (diepe) buikspieren zitten in combinatie met je adem. Bij core intelligentie gaat het om spieren die op tijd aanspannen. Dit is veel efficiënter en beweegt veel prettiger dan spieren die continue aangespannen zijn, of spieren die ontzettend sterk zijn. De les begint rustig, met uitleg over de buikspieren, daarna ga je opzoek naar je eigen buikspieren, je core. We breiden de oefeningen steeds verder uit om er uiteindelijk een core geïntegreerde yogales van te maken. Je zult merken dat je veel soepeler en gecontroleerder yoga gaat beoefenen.

De les is geschikt voor alle niveau’s, het is wel handig als al een paar keer yoga gedaan hebt, dus dat je een beetje ervaring hebt met de ‘standaard’ yogahoudingen zoals downward facing dog (omlaag kijkende hond), de upward facing dog (omhoog kijkende hond) en de plank.

 

Datum: nog niet bekend