Manja Weijers

Nek- en Schouderworkshop Woerden

16 september is er weer een nek- en schouderworkshop!

Beweeg je nek en schouders weer soepel en vrij met deze workshop!

Heb je interesse om deze workshop aan te bieden in je praktijk of yogacentrum, neem dan contact met me.

DSC03664

Nek en schouder klachten onstaan vaak door overbelasting of te lang een houding aannemen. Er is te weinig variatie in het bewegen. Ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het onstaan van deze klachten.

De aanpak van nekklachten is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. Er worden pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voorgeschreven. Ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, tens of ‘dry needling’. Maar dat neemt de oorzaak niet weg!

Tijdens deze yogales neem je het heft weer in eigen handen. We gaan aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, om ruimte te maken in de borstkas en het schoudergewricht en door bewust te worden van het schouderblad en de beweegpatronen. Doordat je schouder de ruimte krijgt om vrij te bewegen hoeft ook de nek niet meer mee te helpen (wat vaak het geval is). Pijn en stijfheid in de bovenrug en nek zullen hierdoor verdwijnen.

Datum: zaterdag 16 september 2017

Waar: Yogapoint Woerden, Pompemolenlaan 26
Tijd: 13.30-15.30
Prijs: €25,00
Inschrijven: via deze link

 

Heb je interesse om deze workshop aan te bieden in je praktijk of yogacentrum, neem dan contact met me.