Manja Weijers

FOI

Functionele Osteopathie en Integratie (FOI®) gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit op alle andere gewrichten invloed. Als het lichaam deze storingen niet meer kan compenseren, zullen zich ergens in het lichaam klachten ontwikkelen. De oorzaak van de pijn is echter altijd ergens anders te zoeken als in de pijnlocatie. Je doet het licht ook niet aan de lamp aan, maar met een schakelaar!!

Behandeling

Een behandeling middels FOI begint met een intake en onderzoek, waarbij ik kijk welke gewrichten niet optimaal functioneren. Vaak is het onderzoek ook gelijk een deel van de behandeling. Het komt regelmatig voor dat iemand na 1 behandeling al van de klachten af is. Ik neem altijd goed de tijd voor een eerste behandeling, zodat ik je lichaam leer kennen en een behandeling kan geven die bij jouw lichaam past. FOI is een ‘hands-on’ methode, waarbij ik de gewrichten zachtjes heen en weer schud waardoor ze weer in hun normale patroon gaan bewegen.

Huiswerk oefeningen

Naast het hands-on gedeelte krijg je altijd ook een aantal oefeningen voor thuis mee. Zodat je zelf ook je lichaam in balans kunt houden en krijgen. Je kunt deze oefeningen doen als je in bed ligt, ’s ochtends en/of ’s avonds. Merk je dat je de oefeningen niet nodig hebt, dan doe je ze niet, heb je ze wel nodig doe je ze wel.

Tarieven

Op dit moment zet ik deze techniek alleen in als fysiotherapeut. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt het vergoedt, zo niet dan gelden de prijzen van de praktijk (tussen de €25,00 en €30,00 voor 30 minuten).