Manja Weijers

Reiki

Wat is reiki?

Reiki is een vorm van energie overdracht. De ‘ki’ in reiki, staat voor energie en letterlijk betekend het ‘kracht van de zon’. Wat er bij een reiki behandeling gebeurd is dat energie gaat stromen, mijn energie als behandelaar en jouw eigen energie. Doordat je energie gaat stromen worden blokkades losgemaakt en opgeruimd. Reiki is enorm ontspannend, voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, maar met de energie om ons heen. Dit klinkt raar en zweverig. Maar alles straalt energie uit, in het leger dragen ze brillen om in het donker mensen te kunnen zien, die hun warmte uitstralen. En denk eens aan radiogolven, röntgenstraling, de kleuren die we zien, 3G, 4G, allemaal golven van energie die je niet ziet. Energie is overal en reiki laat het stromen.

Voor wie?

Reiki is voor iedereen. Je moet echter wel openstaan ervoor. Het is een middel, een manier die je kan helpen met meer balans in het leven te staan. Net zoals meditatie en yoga een manier is. Het kan je ondersteunen bij een aandoening en ziekte, het kan het proces versnellen, je kunt het beter gaan accepteren en minder last ervan hebben.

Lichamelijke klachten:

 • reuma
 • migraine
 • buikpijn, maagzuur
 • kniepijn
 • allergieen
 • stress gerelateerde klachten
 • griep, verkoudheid
 • vermoeidheid

Geestelijke klachten:

 • faalangst
 • depressies
 • minderwaardigheidsgevoelens
 • ongelukkig voelen
 • vastzitten in emoties
 • burn-out, overspannen
 • irritaties, woede
 • ADHD, HSP

Behandeling

Een reiki behandeling begint met een korte intake, ik wil graag weten wie je bent. Tijdens de behandeling kun je in slaap vallen, als je graag wil praten mag dat ook, muziek luisteren of helemaal stil zijn, het is allemaal mogelijk. Zodra de energie stroomt, dan stroom hij. Je voelt dat aan de warmte van mijn handen. soms voelt het heel fijn en ontspannend, soms komt er een weerstand boven, hier moeten we dan even doorheen. Hoe zo’n weerstand voelt is heel persoonlijk, het kan een emotionele irritatie zijn, prikkelend gevoel in de huid, spanning, verdriet of woede. Na een paar minuten wordt dit minder en verdwijnt het vanzelf. Normaal gesproken duurt een behandeling 60 minuten, waarbij je op je rug en op je buik of zij ligt. Je kunt je kleding gewoon aanhouden.

Tarieven

60 minuten €62,00 (excl btw)