Manja Weijers

*leuke casus* Dame komt met knieklachten bij hardlopen.

soepele schouders

Dame komt met knieklachten bij hardlopen. Ze had al meerdere therapeuten gezien en oefeningen gekregen voor stabiliteit van de knie. Na onderzoek kwamen we erachter dat het probleem in de heup lag. Na wat puzzelen hadden we de spier gevonden die te hard aan het werk was en de spier die te weinig deed. Toen was de klacht snel voorbij en kon ze sinds een jaar weer 10km hardlopen.

knieklachten

Daarnaast was daar natuurlijk de vraag, waarom haar heup? Toen ik aangaf dat de heup staat voor je doelen in het leven, nam de behandeling een heel andere wending. Ze had problemen op haar werk en het werd eigenlijk teveel. Een week later vertelde ze me dat ze de stap had gemaakt om in de ziektewet te gaan omdat na ons gesprek alles in de versnelling kwam. Ze moest deze stap nemen.

Onze behandeling is afgerond en ze volgt yin yogalessen om meer tot rust te komen. De houding op de foto is een van de houdingen die haar heeft geholpen, ondanks (of juist omdat) dat daar erg veel (afweer)spanning zat.

Wil je ook weten of jouw klacht een andere betekenis heeft dan alleen maar een klacht? Maak dan nu een afspraak!