Manja Weijers

Update; wat heb ik het afgelopen half jaar allemaal gedaan?

soepele schouders

De afgelopen maanden heb ik heel hard gewerkt en heel veel geleerd en het leek me wel leuk om een update te schrijven over wat ik zoal gedaan heb en vooral wat jij daaraan hebt.

Eigen praktijk

Laat ik bij de start van mijn eigen praktijk beginnen. Maart 2017 begon ik, geheel onverwachts. Ik was gestopt met mijn andere baan als fysio en had eigenlijk nog niks. Via via kreeg ik een tip om naar Martine, osteopaat bij praktijk Dom te gaan voor een behandeling. En zij gaf aan dat ze gingen uitbreiden en het wel leuk vonden om een fysiotherapeut erbij te hebben. Ik dacht, waarom niet, ik heb nu toch niks en ooit wil ik wel een eigen praktijk dus waarom niet nu? Het zou nog even duren want er moest nog wat geregeld worden, maar 2 weken later hoorde ik dat ik 2 maanden later al kon starten.

Ik vond het echt heel erg spannend, want ik had nog helemaal geen klantenbestand opgebouwd. Dus hoe gingen mensen mij vinden? Toch had ik vanaf week 1 al cliënten. Super tof! Ik wist ook al gelijk dat ik de juiste beslissing had gemaakt. Op deze manier kon ik mijn eigen manier van behandelen enorm ontwikkelen. Inmiddels had ik mijn FOI (functionele osteopathie) en MA (mobilizing awareness®) afgerond, maar ik wilde meer. Mensen nog specifieker en sneller kunnen behandelen en nog meer leren over het lichaam.

 Update

Body Mind connectie

Als ik behandel probeer ik altijd het hele plaatje te zien, het lichaam, je brein, je leven, je emoties. Alles heeft invloed met elkaar. Maar het lichaam alleen is al zo ontzettend ingewikkeld en je bent nooit uitgeleerd. Daarom volg ik redelijk wat mensen op social media, om van te leren. Zo kwam ik terecht bij Kathy Dooley, een therapeut uit Amerika. Ze had een uitstraling die me wel aanstond en ze heeft enorm veel kennis. Ik kwam erachter dat zij NKT (neurokinetic therapy) gebruikte en ging me daar in verdiepen.

NKT

NKT is een techniek met hetzelfde idee als MA, er zijn spieren die teveel doen en spieren die te weinig doen, beide moet je behandelen. Met deze techniek zoek je welke dat precies zijn, welke spieren elkaar beïnvloeden, waardoor klachten ontstaan. Ik kwam erachter dat niet alleen spieren dit doen, maar ook littekens. De cursus werd aangeboden in Amsterdam. Omdat ik nog bezig met FOI en MA was zou dat toch een beetje teveel worden. Daarnaast was ik eigenlijk ook van plan om in 2017 niks meer te doen aan bijscholing. Zodat ik FOI en MA goed kon leren toepassen. De cursus bleef echter in mijn hoofd bleef hangen, en ik heb hem in mei toch gedaan. Het heeft mijn behandelen enorm veranderd, ik kan nog specifieker de echte oorzaak vinden. Ook neem ik sinds die cursus  littekens altijd mee in mijn behandeling en heb daardoor al meerdere klachten op soms wonderbaarlijke wijze kunnen behandelen. Vaak met een dansje van mij, omdat ik het zo leuk vind om de resultaten te zien (hahaha).

What the Foot

Begin dit jaar kocht ik het boek: What the Foot van Gary Ward. Een boek over voeten, tenminste dat dacht ik. Het boek bevat eigenlijk maar een klein deel over voeten. De rest gaat over hoe het lichaam beweegt. Het was enorm inspirerend, maar ik vond het lastig toe te passen in de praktijk. Dus ik ben Gary gaan volgen op social media. Ik snapte er echter nog niet veel van. Slim zo’n open einde boek schrijven, ik wilde er niet intrappen, maar het is toch gebeurd. Afgelopen week heb ik de cursus in Duitsland gedaan. Wat een geweldige week was het! Zoveel inzichten en (voor mij) zo ontzettend logisch. Het gaat me echt heel veel brengen. Nog specifieker met een klacht bezig zijn, alle fases bekijken en weten waarom het lichaam doet wat het doet (de klacht is altijd het gevolg, bijna nooit de oorzaak).

AiMAiM

AiM (anatomy in motion) is een model waarbij gebruik wordt gemaakt van het looppatroon. Als we lopen gebruiken we alle spieren en gewrichten in ons lichaam, een klacht kun je daarom ook altijd terug vinden in het model. Door de stand van de gewrichten en de bewegingsmogelijkheid van elk gewricht in dit model te plaatsen, kun je heel nauwkeurig bepalen wat er precies aan de hand is. Zo kun je een klacht in de schouder helemaal terug redeneren naar de beweging in bijvoorbeeld je rechtervoet bij het moment dat je er gewicht op neemt (en hoeveel stappen neem je in je leven?? heel erg veel!).

Gary Ward is met zijn methode op de BBC geweest bij het programma; doctor in the house. Waarbij een persoon wordt gevolgd die erg veel pijn heeft, ze gaan bij Gary langs om hem beter te laten be
wegen. Het is een lang programma en maar een klein stukje Gary.

Yoga Businesscoach

Terug naar mijn praktijk. Hoe ging ik mensen krijgen? Ik heb geflyerd, ik heb mensen laten flyeren, maar daar heb ik eigenlijk bijna niemand van over gehouden. Daarom heb ik yoga businesscoach Corine in de hand genomen om meer zichtbaarheid te krijgen met mijn praktijk en workshops. Ik heb een online programma gemaakt voor nek en schouderklachten: Soepele schouders en een lekker losse nek. Ik ben bezig met een online voetenprogramma en ik heb mijn boek opnieuw laten drukken met nieuwe kleurenfoto’s (maar dezelfde inhoud). Corine heeft me enorm goed geholpen en gemotiveerd en ik ben echt super blij met haar! Ze heeft ook een online programma gemaakt, van bijbaan naar bedrijf. Het online programma start 21 oktober. Klik hier om je aan te melden (en stuur mij een berichtje voor korting).

En verder?

Wat gaat er nog komen? Op dit moment stop ik met cursussen volgen (en nu echt, hoop ik), maar geef ik elke maand ergens in het land een nek en schouder workshop, in november ook voor yogadocenten. Volgend jaar geef ik ook anatomie cursussen voor docenten op verschillende plekken in het land. En er staat ooit een tweede boek op het programma over beter bewegen door ‘minder’ te doen.

Sinds deze maand (oktober) heb ik alles wat ik er nog naast deed, invalwerk op andere praktijken, losgelaten en werk ik alleen nog voor mezelf. Het werd te druk en ik was eigenlijk 7 dagen in de week aan het werk. Dat terwijl ik mijn cliënten en yogacursisten altijd vertel dat het zo ontzettend belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Dus de komende tijd ga ik het lekker rustig aan doen.

Wat betekent dit voor jou?

Niks eigenlijk, alleen dat ik meer tijd heb om me op mijn eigen praktijk te focussen om je nog beter te kunnen helpen. Dus heb je problemen bij het bewegen? En heb je nog niemand gevonden die je van je klachten afhelpt? Of komen je klachten telkens terug? Heb je last van je voeten en wil je weten wat voor invloed je voeten hebben op je lichaam en/of klachten? Of misschien heb je last van een burnout en ben je toe aan ontspanning? Maak dan nu een afspraak! KLIK of info@manjaweijers.nl