Manja Weijers

Yin nek en schouders Hilversum

soepele schouders

Nek en schouderworkshop, 9 maart in Hilversum. Beweeg je nek en schouders weer soepel en vrij!

Nek en schouder klachten onstaan vaak door overbelasting of te lang een houding aannemen. Er is te weinig variatie in het bewegen. Ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het onstaan van deze klachten.

De aanpak van nekklachten is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. Er worden pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voorgeschreven. Ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, tens of ‘dry needling’. Maar dat neemt de oorzaak niet weg!

nek en schouders hilversum

Tijdens deze yogales neem je het heft weer in eigen handen. We gaan aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, om ruimte te maken in de borstkas en het schoudergewricht en door te gronden zodat je stressrespons verminderd. Doordat je schouder de ruimte krijgt om vrij te bewegen hoeft ook de nek niet meer mee te helpen (wat vaak het geval is). Pijn en stijfheid in de bovenrug en nek zullen hierdoor verdwijnen.

Wanneer: vrijdag 9 maart 2018
Waar: YogaMe, Hilversum
Tijd: 19.30-21.30
Kosten: €25,00

vrijdag 23 maart: heupen en onderrug

Aanmelden via www.yoga-me.nl (workshops staan er nog niet op)