Manja Weijers

*leuke casus* litteken

Client kwam in eerste instantie voor rugklachten. Nou zag ik een klein maar diep litteken op zijn onderrug en testte dit uit tegen zijn buikspieren. Ja hoor, het litteken zorgde ervoor dat die niet op tijd konden aanspannen. Klinkt bijzonder. Maar toen kwam het volgende!
Ik wist dat hij wat last had van zijn arm, hij kon zijn arm niet zo goed naar buiten draaien en omhoog brengen. Hij legde zijn andere hand op het litteken en opeens kwam zijn aangedane arm veel verder. Erg wonderlijk! Na behandeling van het litteken bewoog ik weer zijn arm en… de volledige beweging was terug, nog een beetje pijnlijk, maar ongelofelijk. Ik kon mijn ogen echt niet geloven…ik had niks met zijn arm gedaan, alleen het litteken op zijn onderrug losgemaakt.

Wat is het lichaam toch wonderlijk… Bij dit soort dingen maak ik vaak een dansje in de behandelkamer hahahah, zo blij wordt ik ervan. Wat heb ik toch een mooi beroep!

Ben je benieuwd of je ook een litteken hebt dat de oorzaak is van je klacht? Maak dan gelijk een afspraak!