Manja Weijers

Beweeg beter week 1

In januari gaf ik op facebook elke dag een tip om beter te bewegen. Hieronder staan de foto’s met tekst en uitleg over Beweeg beter week 1. Ook staan er linkjes naar facebook live video’s met extra uitleg over het onderwerp.

Dag 1

Doe vandaag rustig aan,
zeker als het laat (of vroeg ) is geworden gister. Jezelf op nummer 1 zetten is erg belangrijk om goed te bewegen.

Dag 2

Trek je schoenen binnen uit!
Loop thuis zonder schoenen, zodat je voeten de ruimte en beweging krijgen die ze nodig hebben. Om goed te bewegen is het belangrijk dat je voeten soepel en sterk zijn. Check de live-video voor uitleg.

Loop jij thuis op blote voeten?
Link naar facebook video

Dag 3

Hoe ziet jouw ideale leven er uit?
Weten hoe jouw ideale leven eruit ziet en dit ook te leven is belangrijk om je goed te voelen. Voel je je goed? Dan beweeg je beter.
Link naar facebook video

 

Dag 4

Loop elk uur minimaal 1 minuut.
De beste houding is de volgende. Te lang in dezelfde houding zonder te bewegen kan klachten veroorzaken. Let er vandaag eens extra op dat je elk uur even beweegt, thee haalt op je werk, een kleine wandeling maken etc. Al is het maar even op een neer in de gang of woonkamer. Laat je alarm afgaan voor een reminder.

Heb jij werk waarbij je ongemerkt lang in dezelfde houding zit? Is het je gelukt om elk uur even te bewegen? Hoe voelde je door dat te doen?

Beweeg beter januari week 1

Dag 5

Hoe vaak heb jij je schouders opgetrokken?
Ongemerkt je schouders optrekken zorgt voor veel spanning in je lichaam. Laat die schouders eens gewoon hangen. Dus laat de spanning los. Let op dat je ze niet naar beneden duwt, want dan houd je weer spanning in andere spieren vast.

In het begin merk je dat je continue jezelf er op moet wijzen, elke 10 seconden misschien wel. Als je dit 2 weken volhoudt zal dit niet meer hoeven en zijn je schouders lekker ontspannen 😉

Heb je veel last van je schouders en wil je van je klachten af? Check mijn website: www.beweegbetermetmanja.nl
Link naar facebook video

Dag 6

Wat zijn jouw doelen voor 2018?
Ik heb je een paar dagen terug gevraagd wat jouw ideale leven is. Maak nu voor 2018 doelen om dat ideale leven ook echt te leven.

Als je tevreden bent met je leven en doet wat je echt graag doet, zit je een stuk beter in je vel.
Denk eraan, probeer alle obstakels om te denken, je kunt het!

Dag 7

Masseer je voeten.
Weer een voeten opdracht. Voeten zijn erg belangrijk. Masseer elke dag even je voeten (bv ‘s avonds op de bank), zodat je voeten lekker soepel worden en je beter beweegt.

Gebruik wat massageolie. Heb je dat niet in huis? Olijfolie of zonnebloem olie kan ook, al ruikt dat misschien niet zo lekker 😉

Ik heb ook een live yogales opgenomen, kun je gelijk mee doen, je voeten zullen super aanvoelen daarna! Link naar facebook video

Kijk hier voor een online programma vol oefeningen voor de voeten!