Manja Weijers

Scolimethod casus

Het afgelopen weekend heb ik een scoliose cursus gevolgd in Engeland, Scolimethod. Een van de cursisten had haar vader meegenomen als testpersoon. Sinds jonge leeftijd had hij al last van zijn rug en schouders door scoliose. Hij was zo verbluft over de resultaten en hoe hij zich na afloop voelde dat we alles mochten delen. Mijn ervaringen kun je in de volgende filmpjes zien: dag 1, dag 2, dag 3

Ik denk dat de belangrijkste vermelding is dat hij had een best zware jeugd heeft gehad. Zijn broertje is op jonge leeftijd overlijden en hier werd niet over gesproken in het gezin, naast nog een paar littekens. Tijdens het gesprek viel me op dat meneer niet rechtop kan zitten, hij viel naar een kant en zijn benen waren lijkbleek.

Onderzoek en resultaat

Na het doen van het onderzoek vonden we 3 punten die we wilden behandelen. Op het borstbeen, diafragma/buik (deel van litteken), litteken onder voet. Na elke behandeling van een paar minuten zag je enorme vooruitgang. Hij ging van een ademing hoog in de borst naar een diepe buikademing, alsof hij een allereerste hap lucht nam. Na afloop zat hij rechtop, zonder om te vallen. Staand kwam zijn scoliose nog wat naar voren, maar was zijn balans enorm verbeterd. Hij kon op elk been los staan, terwijl hij daarvoor geeneens zijn gewicht kon verplaatsen zonder te vallen. Het was alsof er een andere man voor ons stond. Hij had zich nog nooit zo ontspannen en vrij gevoeld en werd hier ook emotioneel door. Hij had in zijn leven heel wat therapeuten gezien en hij snapte niet dat er zo’n enorme verandering was met 3 kleine technieken.

.

Het was een enorm mooie ervaring om hier bij te mogen zijn, om hier deel van uit te mogen maken. Een erg bijzonder weekend.

afspraak maken

En nu?

Wil hij dit behouden, dan is er echter meer nodig, hij moet zijn levenstijl ook aanpassen. Vooral zijn dieet (tijdelijk), zijn slaapgewoonte, en hoe hij graag zit en staat (niet hangen). Natuurlijk heeft hij nog extra behandelingen nodig en misschien moet er ook nog aan het verdriet van zijn broertje en ouders gewerkt worden, wat waarschijnlijk een hele grote rol gespeeld heeft in het ontstaan van de scoliose. Ook de littekens hebben nog werk nodig.

Heb je ook scoliose? Of ken je iemand met scoliose? Heb je interesse? Neem dan gerust contact op voor informatie. KLIK HIER