Manja Weijers

Rite van de baarmoeder

Wat is de rite van de baarmoeder

Vanuit het Inka sjamanisme in Peru bestaat er een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd. Met het lijden wordt eigenlijk alle klachten rondom het bekkengebied bedoelt. Zoals menstruatieklachten en onzekerheid omtrent vrouw zijn. Deze vrouwenlijn wil dat wij ons het volgende herinneren:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Een mooie en krachtige initiatie vanuit de Inca traditie en brengt ons in direct contact met de collectieve vrouwelijke lijn.

Het is de 13de rite van de Munay-Ki. De Munay Ki zijn inwijdingen in het sjamanisme. Maar deze rite heeft daar verder niet zoveel mee te maken, het staat volledig los van andere Munay Ki initiaties. De rite van de baarmoeder kan dus geheel los daarvan ontvangen worden.De 13 staat voor de 13 manen in het jaar en dus ook de 13 natuurlijk cycli van de menstruatie. Het idee is dat je met elke nieuwe maan ongesteld wordt en je eisprong hebt met volle maan. Kijk maar eens of dat bij jou zo is.

Zowel een zegening als heling

De inwijding kan zowel als zegening als heling worden gezien. De vrouwelijke kracht wordt gereactiveerd. Veel vrouwen dragen bewust of onbewust de pijn en het verdriet van hun moeder en grootmoeder(s), of verwondingen uit een ver verleden. Misschien heb je een kwetsuur opgelopen waardoor je vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan. Door de rite geef je jezelf weer de mogelijkheid om met een positieve en liefdevolle blik naar jezelf als vrouw te kijken.

Je mag weer zijn wie je werkelijk bent! Sterk, maar ook zacht, liefdevol en wijs. De Rite is een energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder via de initiator naar jou. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid van het vrouw zijn. Dit ritueel eert en respecteert de Oermoeder en Godin in elke vrouw.

Naast heling van je baarmoeder, helen we ook jouw vrouwelijkheid en helen we alles wat hiermee te maken heeft. Alles wat je meedraagt hierover uit dit leven en uit vorige levens. Alles wat je meedraagt vanuit jouw vrouwenlijn, overgedragen van moeder op moeder. Hiermee helen we ook de baarmoeders van vele vrouwen. Een collectieve healing dus.

Een bijzonder mooi ritueel voor vrouwen onderling dat op een zachte liefdevolle manier jouw moederschoot in natuurlijke balans brengt waardoor jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen weer zal stromen. Een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn ! Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid.

Voor wie is de rite?

Voor elke vrouw die weer in contact met haar vrouwelijke kant wilt komen. Met of zonder baarmoeder. Er is geen voorbereiding nodig. Je hoeft geen andere inwijdingen te doen. Na de inwijding mag jij hem ook weer doorgeven aan andere vrouwen.

Het is de bedoeling dat dit ritueel gedeeld wordt tussen vrouwen over de hele wereld, omdat wij als vrouwen ons mogen verbinden en versterken. Dus zodra je de rite hebt ontvangen, mag je ze doorgeven aan zoveel mogelijk vrouwen. Wij zijn uiteindelijk de sleutel tot het overleven van de mens. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, misbruikt en onderdrukt in allerlei vormen en vindt helaas nog altijd plaats in de patriarchale wereld waar we in leven. Het is de hoogste tijd dat het goddelijke in elke vrouw geëerd, erkend en gevoed wordt !

De Rite is voor alle vrouwen, dus ook (of juist) als je geen baarmoeder meer hebt. Vrouwen met of zonder kinderwens. Ook wanneer je nog niet menstrueert, ter voorbereiding op je zwangerschap, om vrij te zijn van overgangsklachten, etc..

EEN GESCHENK AAN JEZELF

Hoe gaat dat in zn werk?

Als voorbereiding op het ritueel geef ik een reiki behandeling waardoor diepe heling van het celgeheugen mogelijk wordt en het ritueel krachtiger kan inwerken.

Door middel van heling, visualisatie/meditatie kom je in verbinding met jezelf en in contact met jouw baarmoeder, de plek van kracht en creatie. Je ontvangt het ritueel van de Rite, een ceremonie met een initiatiemoment, een overdracht van energie vanuit de kosmische baarmoeder, die jouw baarmoeder heelt en weer in haar kracht zet.

We gaan een stapje verder dan alleen de transformatie, omdat ik vind dat heling daarnaast ook heel belangrijk is. Het is een moment van healing en transformatie. Angst en pijn mag worden losgelaten.
Kracht en creatie komen naar boven om aandacht te vragen. Het vraagt om keuzes te maken. Keuzes die beter bij jou passen na deze rite.

Water speelt een centrale rol in de ceremonie. Water verbindt ons met de grote oeroceaan van het leven en met de baarmoeder van de Grote Moeder en Moeder Aarde.