Manja Weijers

Tarief wijziging

Eerst wat achtergrond informatie

In fysiotherapie-land is er op dit moment veel aan de hand. Veel therapeuten staan op tegen het onrecht en de belachelijke eisen van de zorgverzekeraars. Op de facebookpagina van ‘actiegroep fysiotherapeuten’ kwam ik de volgende tabel tegen. De prijs die een fysiotherapeut van de verzekeraars krijgt ligt gemiddeld op EUR29 voor 30 minuten. Niet te vergelijken met andere disciplines, zelfs een Thaise masseur vraagt meer (Bij sommige verzekeraars krijg je minder dan EUR25 voor een half uur). Mijn tarief ligt iets hoger, maar dit is voor 40 minuten. Dus eigenlijk ligt mijn tarief nog een heel stuk lager. De verzekeraars bepalen hun tarief door te kijken wat fysiotherapeuten vragen voor een consult aan iemand die niet verzekerd is. Dus door het tarief laag te houden, blijven de zorgverzekeraars ook minder uitbetalen.

Zorgverzekeraars medewerkers hebben volgens hun cao sinds 1 Jan. 2016 al ruim 6,75 % salarisverhoging gehad:

1,25 % per 01-01-2016
0,5 % per 01-10-2016
1,5 % per 01-01-2017
1,5 % per 01-10-2017
2 % per 01-07-2018

Terwijl het tarief voor fysiotherapie de afgelopen 15-20 jaar zo goed als niks veranderd is. Dit is een van de redenen waarom ik contractvrij werk. Ik wil mijn eigen tarief kunnen bepalen en niet afhankelijk zijn en me aan allemaal rompslomp moeten houden.

Mijn tarief

In eerste instantie heb ik express ervoor gekozen om mijn tarief comform de rest te houden. Omdat ik net mijn praktijk openende en niet gelijk ver boven het gemiddelde wilde zitten. Maar ik bedenk me steeds vaker hoe belachelijk weinig ik vraag voor wat ik doe. Daarom gaat per 1 september mijn prijs weer wat omhoog. Een behandeling kost dan geen 35EUR maar 40EUR.

Wat krijg je hiervoor? 40 minuten lang mijn volledige aandacht en inzet om de echte oorzaak van je klacht te vinden en te behandelen. Mijn doel is je zo snel mogelijk klachten vrij en zelfstandig te krijgen. Je krijgt toegang tot filmpjes, we onderhouden e-mail contact voor oefeningen en om de vooruitgang te monitoren en ik sta altijd klaar voor vragen.

Ook als je komt voor ontspanning geldt dat ik mij inzet om zelfstandig te kunnen ontspannen. Zodat je niet afhankelijk van een therapeut bent, voor je gezondheid en ontspanning.

Merk ik binnen een paar behandelingen geen vooruitgang dan zal ik niet langdradig door behandelen, maar samen op zoek gaan naar een andere oplossing.

https://www.kngf.nl/…/blogs/blo…/een-onverklaarbaar-gat.html

Stuur me bij vragen een mail naar: info@manjaweijers.nl of klik hier

afspraak maken