Manja Weijers

Nek en schouderworkshop Ede

21 december geef ik weer een nek en schouderworkshop in Ede. Even goed ontspannen voordat de drukte begint van de Kerstdagen.

Nek en schouder klachten onstaan vaak door overbelasting of te lang een houding aannemen. Er is te weinig variatie in het bewegen. Ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het onstaan van deze klachten.

De aanpak van nekklachten is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. Er worden pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voorgeschreven. Ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, tens of ‘dry needling’. Maar dat neemt de oorzaak niet weg!

nek en schoudersworkshop

 

Tijdens deze yogales neem je het heft weer in eigen handen. We gaan aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, om ruimte te maken in de borstkas en het schoudergewricht en door bewust te worden van het schouderblad en de beweegpatronen. Doordat je schouder de ruimte krijgt om vrij te bewegen hoeft ook de nek niet meer mee te helpen (wat vaak het geval is). Pijn en stijfheid in de bovenrug en nek zullen hierdoor verdwijnen.

Wanneer: 21 december 2018
Waar: Sasana yoga, Stationsweg 60 Ede
Tijd: 19.30-21.30
Kosten: €30,00

Aanmelden bij Saskia via info@sasana.nl


soepele schouders