Manja Weijers

Disfunctie van hersenzenuwen behandelen

Met P-DTR behandel je sensorische zenuwen. Zenuwen die in je huid en gewrichten zitten. Maar je kunt ook de hersenzenuwen behandelen. In dit blog vertel ik wat meer over de hersenzenuwen.

Er zijn 12 hersenzenuwen. Ze zorgen er onder andere voor dat je ogen goed aangestuurd worden, dat je kunt ruiken, proeven, horen en dat je een goed evenwicht hebt. Ook gaat er een hersenzenuw (de nervus Vagus) richting je hart, longen en maag. Als deze zenuwen niet goed werken, of verkeerde informatie doorsturen dan functioneer je niet optimaal.

Je kunt problemen krijgen met je evenwicht. Minder goed horen, minder goed zien of minder goed proeven. Je kunt je ook ontzettend gestresst voelen. Je gezicht kan anders gaan staan, zoals een scheve mond, of een lager oog. Vaak is dit niet een probleem van de hersenzenuw zelf, maar een gevolg van een andere disfunctie van de sensorische zenuwen in het gezicht. Ik zal mezelf weer als voorbeeld geven.

Rond mijn 5de kreeg ik mijn eerste oog operatie, er volgde er nog 2, op mijn 14de had ik de laatste. Ik had er nooit echt bewust last van. Powerpoints kijken op afstand maakte me wel erg moe, maar bij de opticien werd ik weggestuurd, er was geen afwijking. Toen ik nog op het lab werkte, had ik ook wat moeite om te focussen op de welletjes waar ik DNA in moest pipetteren. Vorig jaar werd ik aan mijn litteken behandelt door de docent, daarover schreef ik een blog, lees hier. Toen merkte ik hoe anders ik keek. Helaas was het niet blijvend (logisch, want het litteken is een gevolg, geen oorzaak). Vooral als ik ging sporten, merkte ik dat ik daarna niet meer goed zag. Soms zag ik meerdere dagen alles met een enorme waas, of delen gewoon niet.

Het bleek dat al mijn hersenzenuwen die met de ogen te maken hadden niet goed functioneerde. Er waren een heel aantal ‘disfuncties’ op het oog. Dus zenuwen die verkeerde informatie sturen. Deze disfuncties zijn allemaal behandelt, met nog een stressrespons die verwerkt moest worden. En ik zag weer scherp. Ik kon mijn hoofd snel draaien zonder bij te moeten komen daarvan. Ik kon focussen op ver af en daarna dichtbij zonder bewust scherp te stellen. Mijn ogen voelen 2 keer zo groot. Ze zijn niet meer moe. Ik heb veel meer energie. Heb na de behandeling 4 nachten niet geslapen en bijna niks gegeten, omdat ik zoveel energie over houdt die ik niet in het scherpstellen hoef te stoppen.

P-DTR heeft mij dus ontzettend veel gegeven en ik vindt het ontzettend mooi dat ik dit ook bij andere kan toepassen om ze dezelfde ervaring te laten hebben. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Stuur een mail naar info{at}manjaweijers.nl. Informatie over hoe ik werk lees je hier, klik.