Manja Weijers

Vitaliteit

Je vitaliteit

Je vitaliteit speelt een grote rol bij het ervaren van (pijn)klachten. Hoe minder vitaal je bent, hoe meer kans op klachten. Ik gebruik altijd de emmer metafoor. Hoe meer je meemaakt hoe voller de emmer wordt. Als de emmer overloopt krijg je klachten.

De emmer

Wat kan die emmer vol laten lopen? Grote stressvolle gebeurtenissen zoals ongelukken, een scheiding of operatie. Maar ook kleine stressmomenten laten de emmer vollopen. Of je achter je computer of telefoon zit voor het slapen gaan. Hoeveel eetmomenten je hebt. Of wat je eet goed is voor je lichaam. Hoeveel je beweegt en hoe snel en diep je ademt tellen ook mee.

De emmer legen

Er zijn een heel aantal manieren om die emmer leger te krijgen. Je voeding aanpassen, blauw licht vermijden en een andere manier van ademen kunnen al een enorm verschil maken.

Wist je dat je na elk eetmoment een ontstekingsreactie krijgt? Dit is een normale reactie, die 16 uur aanhoudt. Maar dat betekent dat als je met ontbijt, luncht en ‘s avonds eet, je nooit uit dat ontstekingsproces komt. Ontsteking kost het lichaam energie en laat je emmer voller lopen. Ook raakt het darmvlies geïrriteerd, en dat vlies zit vast aan je rug. Hierdoor kun je rugklachten krijgen. Dus door je voeding aan te passen kunnen rugklachten verminderen.

Maak afspraak

Middels de Psysis Academy vragenlijst komen we erachter wat op dit moment je emmer het meest laat vollopen en met eenvoudige tips leer je hoe je dat kunt voorkomen. Hierdoor zit je beter in je vel, voel je je vitaler en heb je dus meer energie en minder klachten.

Wil je jouw vitaliteit verhogen? Neem dan contact op via info[at]manjaweijers.nl