Manja Weijers

Yin yoga

soepele schouders

Yin yoga

Bij mijn behandelingen gebruik ik regelmatig een houding uit de yin yoga. Dit is een rustige therapeutische vorm van yoga waarbij het bindweefsel wordt beïnvloed. Bindweefsel loopt door heel ons lichaam, van voet tot kruin. Het omgeeft elke spier, elk bot en elk orgaan, waardoor alles aan elkaar verbonden is. Door dit bindweefsel te beïnvloeden kun je ervoor zorgen dat beweegpatronen weer normaliseren en je weer lekker in je vel komt te zitten.

 

Elke yin houding duurt ongeveer 5 minuten en kan als behoorlijk heftig ervaren worden. De houdingen die je het zwaarst vind, heb je eigenlijk het meeste nodig.

Yin is goed voor iedereen, zeker als je het heel druk hebt, veel aan je hoofd hebt en als je altijd maar doorgaat. Maar ook als je klachten hebt als artrose of bijvoorbeeld telkens terugkerende rugklachten.

assisted yin yoga in utrecht

 

In de lessen en bij een behandeling maak ik veel gebruik van assisted yin. Daarbij begeleid ik je terwijl je in een houding zit. Hierdoor kun je spanning in spieren beter loslaten en wordt de houding meer verdraagbaar.

 

 

Yin yoga kun je volgen als les, tijdens een behandeling, of als een prive-les. Een prive-les duurt 30 of 60 minuten, waarbij de les speciaal voor jou wordt samengesteld. Hierbij wordt gekeken naar je klachten en wat je lichaam nodig heeft op dat moment. Wil je meer informatie? Neem dan contact op.