Manja Weijers


Klachten / TarievenAfspraak maken / Privacy en klachtenregeling


Behandeling

Beter bewegen zonder klachten?

Maak een afspraak en dan gaan we samen aan de slag! Ben je verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea, Menzis, Zorg&Zekerheid en De Friesland dan heb je helaas een verwijzing nodig. Ook kun je terecht voor preventieve zorg, zoals ontspanning en soepel blijven. De preventieve behandelingen zijn oa. voetmassage, yin yoga, mobilizing awareness les of reiki.

 

Heb jij baat bij mijn behandeling fysiotherapie?

Ik merk dat mensen die al langere tijd last hebben van bijvoorbeeld nekpijn, rugklachten of heupklachten vooral baat hebben bij mijn behandeling. Dit geldt ook als je moeite hebt met balans of lopen. Bij een behandeling laat ik achterwege wat andere fysiotherapeuten al hebben gedaan. Samen gaan we op zoek naar de echte oorzaak, in plaats van dat ik het gevolg (de pijn) behandel.

Als een lampje brand in de auto, sloop je ook niet het lampje eruit, maar kijk je waarom het lampje brandt. Het is daarbij belangrijk om naar patronen te kijken, want de plek waar iemand pijn heeft is bijna nooit de oorzaak van deze pijn.
Het probleem ligt vaak ergens anders.

 

Wat is somatische fysiotherapie?

Alles wat je leest op mijn website heeft met somatiek te maken, wie ben jij, wat voel jij en hoe ervaar jij het. Somatiek is een term die staat voor; “het bewust en onbewust ervaren van je lichaam van binnen-uit”. Vaak ontstaan klachten doordat je onbewust spanning vasthoudt.

Stel je bent door je enkel gegaan, jaren geleden. Je hebt daardoor een tijdje mank gelopen. Nu heb je daar geen last meer van, maar het kan zijn dat het lichaam nooit meer terug gegaan is naar het oude goede patroon. Hierdoor worden spieren continue anders belast dan goed is en kunnen uiteindelijk klachten ontstaan.

Somatische fysiotherapie haakt hierop in. Je wordt je bewust van wat er in/met je lichaam gebeurd. Samen gaan we op zoek naar de spanning in het lichaam en door simpele technieken kan deze spanning losgelaten worden. Hierdoor worden oude patronen hersteld en zul je minder last hebben van je klachten. Soms doe ik dit met oefeningen vanuit de Mobilizing Awareness, maar meestal begin ik met technieken als AiM, NKT, Scolimethod of FOI. Jouw (klachten) geschiedenis vind ik ook erg belangrijk, ik ben vooral geïnteresseerd in littekens.


mobilizing awareness behandeling fysiotherapie

Voor welke klachten kun je bij me terecht?

Voor tal van klachten kun je een afspraak maken. Omdat ik een combinatie van technieken gebruik, kan ik veel mensen helpen. Zoals, klachten aan de nek, schouders, knieën, heupen, voeten en rug. Maar ook whiplash klachten, hoofdpijn, spanningsklachten (burn-out, moeite hebben met ontspannen), chronische klachten, artrose, hernia en tenniselleboog. Heb je moeite met lopen of balans, gaat het lopen met een nieuwe knie of heup een stuk minder dan gehoopt? Ook daar valt nog meer te halen dan je denkt. Voor klachten door scoliose volg ik een speciaal programma met je zodat je meer ruimte krijgt in je rug en je scoliose ook minder wordt! Lees hier een casus over een scoliose behandeling en hier hoe ik een scoliose behandel.


Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen is natuurlijk afhankelijk van de klacht. Maar ook van je eigen actieve inzet. Ik vind het belangrijk dat je doorkrijgt dat het jouw klacht is. De klacht is ontstaan door alles wat er in je leven gebeurd is. Als therapeut is het natuurlijk een illusie om te denken dat we dat wel even kunnen oplossen. Je klacht wordt pas beter als jij er klaar voor bent om beter te worden. Als jouw lichaam het wil toelaten. Het is daarom erg belangrijk een actieve houding te hebben en willen kijken naar hoe je zelf in het leven staat erg. Soms is dit heel heel erg moeilijk, maar wil je echt van je klacht af komen is dit wel belangrijk.

 

Waar is mijn praktijk?

In het gezondheidscentrum praktijk Dom op de Amsterdamsestraatweg 128-134 in Utrecht.

Therapievormen die ik inzet zijn:

Klik op de link voor meer informatie over de therapievormen die ik inzet bij een behandeling fysiotherapie.

 

soepele schouders