Manja Weijers


Klachten / TarievenAfspraak maken / Privacy en klachtenregeling


Behandeling

Hieronder lees je hoe ik behandel, ik ben geen gewone fysiotherapeut, ik masseer niet, dus lees goed of ik ben wat je zoekt. Tarieven vindt je hier KLIK

Beter bewegen zonder klachten?

Maak een afspraak en dan gaan we samen aan de slag! Ben je verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea, Menzis, Zorg&Zekerheid en De Friesland dan heb je helaas een verwijzing nodig. Ook kun je terecht voor preventieve zorg, zoals ontspanning, soepel blijven, meer energie krijgen. De preventieve behandelingen zijn oa. yin yoga, mobilizing awareness of reiki.

Heb jij baat bij mijn behandeling fysiotherapie?

Ik merk dat mensen die al langere tijd last hebben van bijvoorbeeld nekpijn, rugklachten of heupklachten vooral baat hebben bij mijn behandeling. Dit geldt ook als je moeite hebt met balans of lopen. Bij een behandeling laat ik achterwege wat andere fysiotherapeuten al hebben gedaan. Samen gaan we op zoek naar de echte oorzaak, in plaats van dat ik het gevolg (de pijn) behandel.

Als een lampje brand in de auto, sloop je ook niet het lampje eruit, maar kijk je waarom het lampje brandt. Het is daarbij belangrijk om naar patronen te kijken, want de plek waar iemand pijn heeft is bijna nooit de oorzaak van deze pijn. Het probleem ligt vaak ergens anders.

Hoe ik behandel

Stel je bent door je enkel gegaan, jaren geleden. Je hebt daardoor een tijdje mank gelopen. Nu heb je daar geen last meer van, maar het kan zijn dat het lichaam nooit meer terug gegaan is naar het oude goede patroon. Hierdoor worden spieren continue anders belast dan goed is en kunnen uiteindelijk klachten ontstaan. Mooi voorbeeld lees je hier, KLIK.

Je wordt je bewust van wat er in/met je lichaam gebeurd. Bijvoorbeeld waar je lichaam niet wilt zijn, welke bewegingen je lichaam vermijdt. We beginnen we met het leggen van een basis, je manier van ademen, omgaan met stress en vanuit daar werken we samen verder en bouwen we het lichaam weer op. Hierdoor worden oude patronen hersteld en zul je minder last hebben van je klachten. Soms doe ik dit met oefeningen vanuit de Mobilizing Awareness, maar meestal begin ik met technieken als P-DTR, en AiM. Jouw (klachten) geschiedenis vind ik ook erg belangrijk, ik ben vooral geïnteresseerd in littekens, maar ook emotioneel trauma. Soms laat ik dit alles los en is het vooral belangrijk om het lichaam tot rust te laten komen, ook hiermee begeleid ik je. Verder kijken we naar je vitaliteit (middels vragenlijst van Physis Academy) omdat dat een grote rol speelt bij het ervaren van pijn. 


mobilizing awareness behandeling fysiotherapie

Voor welke klachten kun je bij me terecht?

Voor tal van klachten kun je een afspraak maken. Omdat ik een combinatie van technieken gebruik, kan ik veel mensen helpen. Zoals, klachten aan de nek, schouders, knieën, heupen, voeten en rug. Maar ook whiplash klachten, hoofdpijn, spanningsklachten (burn-out, moeite hebben met ontspannen), chronische klachten, artrose, hernia en tenniselleboog. Heb je moeite met lopen of balans, gaat het lopen met een nieuwe knie of heup een stuk minder dan gehoopt? Ook daar valt nog meer te halen dan je denkt. Het leukste vind ik om mensen te helpen die klachten overhouden na een trauma, een ongeluk, val of operatie. Omdat we dan echt naar een totaal plaatje kunnen kijken. 


Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen is natuurlijk afhankelijk van de klacht. Maar ook van je eigen actieve inzet. Ik vind het belangrijk dat je doorkrijgt dat het jouw klacht is. De klacht is ontstaan door alles wat er in je leven is gebeurd. Als therapeut is het natuurlijk een illusie om te denken dat we dat wel even kunnen oplossen. Je klacht wordt pas beter als jij er klaar voor bent om beter te worden. Als jouw lichaam het wil toelaten. Het is daarom erg belangrijk een actieve houding te hebben en willen kijken naar hoe je zelf in het leven staat erg. Soms is dit heel heel erg moeilijk, maar wil je echt van je klacht af komen is dit wel belangrijk. Vaak is het hoe langer je de klacht hebt hoe langer het duurt. Maar ook hoe meer je hebt meegemaakt, hoe meer er meespeelt. 

Waar is mijn praktijk?

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Herenweg 43
3513 CB Utrecht

Goed bereikbaar via OV.
LET OP, parkeren bij mijn praktijk is betaald (kleine rode cirkel op het kaartje). Minder dan 5 minuten lopen van mijn praktijk is goedkoper parkeren (grote cirkel). Via Amsterdamsestraatweg met het centrum in je rug is goedkoper parkeren voorbij restaurant Gijs, aan je rechter hand, bij het parkje. 

In mijn praktijkruimte gaan de schoenen uit, je kunt ze in de wachtruimte uitdoen, daar laten of meenemen in de praktijkruimte. Maar de praktijkruimte wordt niet met schoenen aan betreden. Ik draag binnen zelf geen schoenen en wil de ruimte graag schoon houden. Daarnaast is het erg goed voor je voeten. Waarom dat lees je hierhier en nog een met een extra tip; hier

Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte. 

Tarieven vind je hier, KLIK

Therapievormen die ik inzet zijn:

Klik op de link voor meer informatie over de therapievormen die ik inzet bij een behandeling fysiotherapie.

soepele schouders