Manja Weijers

Emotioneel/energetisch werk

Het mooiste van mijn werk is klachten behandelen die ontstaan door een trauma dat al langer geleden heeft plaats gevonden. Het besef dat dat trauma een rol kan spelen, en hoe vrij de persoon zich na de behandeling voelt is een geweldig gevoel. Voor mij en de patiënt

Best veel (beweeg) klachten ontstaan door kleine (of grote) trauma’s. Trauma’s zoals het stoten van je teen, door je enkel gaan, of een val van een trap. Daarover kun je hier en hier lezen. Echter regelmatig is er ook een emotioneel trauma betrokken, zeker als het een klacht is die chronisch is en er niet duidelijk een ander direct trauma is geweest op de plek van de klacht.

Een voorbeeld van emotioneel trauma is een operatie. Bij een operatie ontstaat er vaak een litteken. De huid en zenuwen worden kapot gesneden, de huid moet daarna weer helen. Er ontstaat een litteken en zenuwen reageren niet meer goed. Dat is fysiek en kan veel klachten geven. Maar het feit dat je een operatie krijgt, dat je onder narcose gaat, dan iemand in je lichaam snijdt is vaak ook een trauma. Een emotioneel en stressvol trauma. Ook de stress voordat je de operatie krijgt, het verdriet en feit dat je misschien voelt dat je lichaam faalt, je in de steek laat blijft nog heel lang bij je hangen als je daar niks mee doet.

Het lichaam slaat gebeurtenissen op, je lichaam heeft een geheugen. Herinneringen kunnen je lichaam flink van slag maken zonder dat je het door hebt. Als je een auto ongeluk hebt gehad kan het zijn dat elke keer als je in de auto zit, je lichaam onbewust in overlevingsstand gaat. Dit geeft stress en bij teveel stress beweeg je niet goed en voel je je niet goed.

Naast een fysieke gebeurtenis maak je in je leven ook regelmatig emotioneel trauma mee. Misschien wel bij je opvoeding, op de basisschool of middelbare school. Als kind ben je daar op een bepaalde manier mee omgaan. Je hebt jezelf bepaalde patronen aangeleerd om te ‘overleven’ en op dat moment was het de beste keuze die je kon maken. Maar op dit moment kan het behoorlijk belemmerend zijn in hoe je je voelt. Hoe je beweegt, hoe gelukkig je bent met jezelf. En als je niet gelukkig bent, als je niet vrij kunt bewegen, dan beweeg je met spanning en spanning zorgt voor klachten.

Emotioneel werk vind ik ontzettend mooi om te doen. Elke keer weer als ik iemand daarin begeleid dan maakt me dat zo blij om te zien hoeveel impact het heeft. We gaan aan de slag met het fysieke trauma middels P-DTR, emotioneel trauma middels hypnose, access bars, ontspanning en een andere techniek die in P-DTR gebruikt wordt en de ademhaling. We creëren een basis van waaruit je lichaam verder kan herstellen.

Maak afspraak

Heb je het gevoel dat een trauma in het verleden mogelijk nog impact heeft op je dagelijks leven? Kan niemand anders je helpen met je klachten en weet je dat er iets moet zijn? Maak een afspraak KLIK