Manja Weijers

FOI

FOI

Wat is FOI?
Functionele Osteopathie en Integratie (FOI®) gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit op alle andere gewrichten invloed. Als het lichaam deze storingen niet meer kan compenseren, zullen zich ergens in het lichaam klachten ontwikkelen. De oorzaak van de pijn is echter altijd ergens anders te zoeken als in de pijnlocatie. Je doet het licht ook niet aan de lamp aan, maar met een schakelaar!

Behandeling
Een behandeling middels FOI begint met een intake en onderzoek, waarbij ik kijk welke gewrichten niet optimaal functioneren. Vaak is het onderzoek ook gelijk een deel van de behandeling. Het komt voor dat iemand na 1 behandeling al van de klachten af is. Maar meestal zijn wat meer behandelingen nodig, zeker als de klacht er al jaren zit. Je bent als het ware een ui aan het afpellen. Het ene patroon overschrijft het andere. Ik neem altijd goed de tijd voor een eerste behandeling, zodat ik je lichaam leer kennen en een behandeling kan geven dat bij jouw lichaam past. FOI is een ‘hands-on’ methode, waarbij ik de gewrichten zachtjes heen en weer schud waardoor spieren rondom het gewricht ontspannen ze weer in hun normale patroon gaan bewegen.


Huiswerk oefeningen
Naast het hands-on gedeelte krijg je altijd ook een aantal bewegingen en houdingen voor thuis mee. Zodat je zelf ook je lichaam in balans kunt houden en krijgen. Je kunt deze oefeningen doen als je in bed ligt, ‘s ochtends en/of ‘s avonds. Merk je dat je de oefeningen niet nodig hebt, dan doe je ze niet, heb je ze wel nodig doe je ze wel.

Behandeling
Ben je benieuwd of deze manier voor jou werkt? Maak dan een afspraak via info@manjaweijers.nl of 06-23971243.