Manja Weijers

NeuroKinetic Therapy (NKT)

Wat is NeuroKinetic Therapy (NKT)

NeuroKinetic Therapy ® is een manier om achter disbalans van spieren te komen. Bij klachten tijdens het bewegen is er namelijk altijd een disbalans. Een (of meerdere) spieren doen te weinig en een (of meerdere) spieren doen teveel. Een spier die stijf en hard aanvoelt hoeft niet altijd de spier te zijn die teveel doet, misschien is hij wel uitgeput en is er een andere die het overneemt.

Het kan ook zijn dat littekens roet in het eten gooien. Littekens zorgen ervoor dat het bindweefsel op rek wordt gebracht en het brein krijgt deze signalen door. Het kan zijn dat deze signalen de aansturing van spieren verstoord. Het litteken hoeft niet op de plek te zitten waar jij de klacht ervaart. En het hoeft ook geen nieuw litteken te zijn, het kan zelfs een litteken uit babytijd zijn (en dat is het vaak ook). Hier heb ik een hele mooie blog over geschreven, klik om te lezen. Meer uitleg over littekens vind je ook in deze blog.

Behandeling

Tijdens de behandeling ga ik op zoek naar de disbalans. We testen de spieren afzonderlijk en daarna tegen elkaar en tegen bijvoorbeeld littekens. De afzonderlijke testen zelf zeggen nog niet zoveel, het geeft alleen een richting. Pas als je tegen elkaar test weet je welke teveel doet en welke te weinig. Wil je weten of NKT iets voor jou is? Stuur dan een mail naar info@manjaweijers.nl

 

afspraak maken