Manja Weijers

P-DTR in Utrecht

Wat is P-DTR

Vanaf nu kun je voor een behandeling P-DTR in Utrecht terecht. P-DTR staat voor Proprioceptive Deep Tendon Reflex en is een behandelmethode ontwikkeld door orthopedisch chirurg Dr. José Palomar. Proprioceptie heeft te maken met dat het brein weet waar in ruimte je lichaam bevindt en wat er gebeurt. Bijvoorbeeld als je je hand naar je mond brengt om wat te eten, dan moet je brein eerst weten waar je hand is om spieren te kunnen aansturen om je hand naar je mond te brengen. Als je hand voor je ligt op tafel is dit een andere aansturing dan als je hand naast je romp is.

Proprioceptie werkt met receptoren; gevoel van aanraking, druk, warm, koud, pijn, enz. Receptoren geven de informatie door aan het brein. Dus waar is je hand, op tafel of langs je romp. Als deze informatie niet goed is, dan geeft je brein dus ook verkeerde informatie door aan de spieren. Hierdoor ontstaan klachten. Spieren zijn net te laat met aanspannen, of zijn de hele tijd gespannen.

Met behulp van spiertesten kunnen betrokken proprioceptoren worden gevonden en kan de normale functie snel worden hersteld.

Hoe werkt P-DTR?

P-DTR behandelt de verschillende sensorische receptoren (proprioceptoren) van het lichaam en de manier waarop ze onze bewegingspatronen beïnvloeden en wijzigen. Deze receptoren (die voor pijn, rek, druk, warm, koud, trillingen, enz.) zijn allemaal bezig met het nemen van beslissingen over onze beweging. Als deze informatie onjuist is, zoals vaak het geval is, nemen de hersenen zijn beslissingen op basis van slechte informatie. Hierdoor wordt het lichaam verkeerd aangestuurd en ontstaan klachten. P-DTR kan ook gebruikt worden om emoties beter te verwerken. Bijvoorbeeld na een traumatische gebeurtenis.

Waarom is deze therapie zo anders?

De meeste therapeutische behandelingen werken in op de “hardware” Maak afspraakvan het lichaam. Dit zijn bijvoorbeeld spieren en bindweefsel. Denk daarbij aan massage en het doen van oefeningen. Er wordt daarbij niet gedacht aan de “software”. Vaak ligt het probleem namelijk helemaal niet bij de output (aanspannen van spieren), maar bij de input (receptoren die niet goed werken waardoor spieren niet goed aangespannen worden). P-DTR doet dit wel en het werk is snel, ongelooflijk effectief in tegenstelling tot elke andere techniek die je hebt ervaren.

Mijn eigen ervaring

Zelf ben ik aan littekens in mijn oog behandeld. Deze zijn ontstaan na 3 operaties in mijn kindertijd. De operaties hebben niet echt gewerkt. Nog steeds draait mijn oog weg als ik moe ben en vond ik het moeilijk om te focussen. Het was makkelijker voor mij om onscherp te kijken, dat koste me minder moeite. Dr. José Palomar heeft in 5 minuten tijd mijn litteken behandeld. Wat er daarna gebeurde was voor mij erg magisch. Ik had namelijk niet gedacht dat er veel zou veranderen, ik was gewend geraakt eraan en ik dacht dat ik scherp zag.

Na de behandeling raakte ik in gesprek met iemand en het viel me op dat ik mijn aandacht er de hele tijd bij kon houden. En ik keek hem in de ogen. De hele tijd. Dit was iets wat ik nooit kon. Als ik met iemand praat kon ik nooit in de ogen kijken en mijn aandacht dwaalde samen met mijn oog vaak weg. Verder merkte ik dat ik heel helder zag, alsof ik HD-beeld had. Ik voelde me ontzettend licht en vrij en vrolijk, als een klein kind. Ik zag wolken buiten die onbeschrijfelijk mooi waren en zelfs mijn slaapkamer vond ik wonderlijk.

’s Avonds had ik veel meer energie en geen behoefte om alleen te zijn, wat ik anders wel had omdat mijn hoofd zo moe voelde en mijn ogen zwaar. Nog steeds heb ik het gevoel luciferstokjes in mn ogen te hebben, want ik hoef geen moeite te doen om mijn ogen open te houden! Een magische ervaring dus. En zo simpel!

P-DTR in Utrecht

Heb je klachten waar je al langere tijd last van hebt? Wil je graag weer beter bewegen? Wil je voor een behandeling P-DTR in Utrecht terecht? Maak dan nu een afspraak en ik ga opzoek naar de echte oorzaak. Natuurlijk kan dit nog steeds te maken hebben met de hardware, dus spieren of bindweefsel. Maar ik neem ook zeker de software mee. De behandeltechniek is simpel, snel en effectief, maar het kan even zoeken zijn naar alle puzzelstukjes. Het is daarom belangrijk dat ik een goede historie heb van je; operaties, littekens etc zijn allemaal erg belangrijk.

afspraak maken