Manja Weijers

Reiki

Wat is reiki?

Reiki is een vorm van energie overdracht. De ‘ki’ in reiki, staat voor energie en letterlijk betekent het ‘kracht van de zon’. Bij een reiki behandeling gaat energie stromen, mijn energie als behandelaar maar ook jouw eigen energie. Doordat je energie gaat stromen worden blokkades losgemaakt en opgeruimd. Reiki is enorm ontspannend, voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, maar met de energie om ons heen. Dit klinkt raar en zweverig. Maar alles straalt energie uit, in het leger dragen ze brillen om in het donker mensen te kunnen zien, die hun warmte uitstralen. En denk eens aan radiogolven, röntgenstraling, de kleuren die we zien, 3G, 4G, allemaal golven van energie die je niet ziet. Energie is overal en reiki laat het stromen.

 

Lichamelijke klachten

Je kunt reiki inzetten tegen veel lichamelijke klachten. Denk aan verlichting bij reuma, migraine, buikpijn en maagzuur. Maar ook bij stress gerelateerde klachten, griep, verkoudheid, allergieën en vermoeidheid

Geestelijke klachten

Ook bij geestelijke klachten kan reiki helpen. Je kunt het inzetten bij faalangst, depressies, minderwaardigheidsgevoelens, of als je je ongelukkig voelt. Ik heb het wel eens iemand gegeven voor een sollicitatie gesprek om rustiger te worden en goed over te komen. Ze heeft de baan gekregen. Reiki kan ook helpen bij en burn-out of overspannen zijn, bij mensen die ADHD hebben of juist HSP zijn. 

Behandeling


Een reiki behandeling begint met een korte intake, ik wil graag weten wie je bent. Tijdens de behandeling reiki behandeling in Utrechtkun je in slaap vallen, als je graag wil praten mag dat ook, muziek luisteren of helemaal stil zijn, het is allemaal mogelijk. Zodra de energie stroomt, dan stroom hij. Je voelt dat aan de warmte van mijn handen. soms voelt het heel fijn en ontspannend, soms komt er een weerstand boven, hier moeten we dan even doorheen. Hoe zo’n weerstand voelt is heel persoonlijk, het kan een emotionele irritatie zijn, prikkelend gevoel in de huid, spanning, verdriet of woede. Na een paar minuten wordt dit minder en verdwijnt het vanzelf. Normaal gesproken duurt een behandeling 60 minuten, waarbij je op je rug en op je buik of zij ligt. Je kunt je kleding gewoon aanhouden.

 

Zelf reiki geven

Wil je zelf reiki geven? Dat kan ook. Ik geef inwijdingen voor reiki 1 en 2. Je krijgt daarbij een inwijding die ervoor zorgt dat de energie gaat stromen. Ook krijg je tips over hoe je het kunt toepassen en hoe je je eigen lichaam kunt beschermen tegen uitputting.

Tarieven

Behandeling

60 minuten voor €60,00*Maak afspraak

30 minuten voor €35,00 (kan ook zittend op een stoel)*

Inwijding

Reiki 1

3 uur EUR 150 als je alleen komt. Neem je 1 iemand mee, dan is het EUR 125 pp. Neem je 2 personen mee EUR 100 pp.*

De voorkeur heeft om met zn 2-en te komen. Je moet na de inwijding gelijk reiki geven. Dat kan ook op mij, maar dan kan ik je minder goed feedback geven. Als je met z’n 2-en komt, kun je het op elkaar geven.

Reiki 1 bevat 2 inwijdingen.

Het is wel handig om vooraf een behandeling te krijgen van mij of iemand anders, zodat er al energie is gaan stromen en je ‘schoon’ bent. Ook het drinken en van koffie en alcohol kunnen van invloed zijn in hoe goed je energie stroomt. Beter is om voor de inwijding dat een paar dagen niet te doen.

Reiki 2

3 uur EUR 175 als je alleen komt. Neem je 1 iemand mee, dan is het EUR 150 pp. Neem je 2 personen mee is het EUR 125 pp.*

Op dit moment geef ik nog geen reiki 3. Bij interesse kun je me altijd een mail sturen (info@manjaweijers.nl) of klik hier

*de prijzen zijn inclusief 21% btw en niet terug te vragen via verzekering.