Manja Weijers

Reiki

Zelf reiki geven? Zie onderaan pagina

Wat is reiki?

Reiki is een vorm van energie overdracht. De ‘ki’ in reiki, staat voor energie en letterlijk betekent het ‘kracht van de zon’. Bij een reiki behandeling gaat energie stromen, mijn energie als behandelaar maar ook jouw eigen energie. Doordat je energie gaat stromen worden blokkades losgemaakt en opgeruimd. Reiki is enorm ontspannend, voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, maar met de energie om ons heen.

Dit klinkt raar en zweverig. Maar alles straalt energie uit, in het leger dragen ze brillen om in het donker mensen te kunnen zien, die hun warmte uitstralen. En denk eens aan radiogolven, röntgenstraling, de kleuren die we zien, 3G, 4G, allemaal golven van energie die je niet ziet. Energie is overal en reiki laat het stromen.

Op dit moment geef ik geen typische reiki behandelingen meer. Maar is het een combinatie van meer energetische behandelmethodes zoals Access Bars, Pranic Healing, Shambala, hypnose. Ik gebruik de term reiki omdat dit bekend is, maar wat ik doe is veel groter dan reiki. Reiki is een behandelmethode die begin 1900 is ontwikkeld, je kunt het zien als dat de behandelmethode oud is en andere methodes nieuwer zijn, meer door ontwikkeld. We groeien allemaal en zo ook energiewerk. 

Lichamelijke klachten

Je kunt energiewerk inzetten tegen veel lichamelijke klachten. Denk aan verlichting bij reuma, migraine, buikpijn en maagzuur. Maar ook bij stress gerelateerde klachten, griep, verkoudheid, allergieën en vermoeidheid

Mentale klachten

Ook bij geestelijke klachten kan energiewerk helpen. Je kunt het inzetten bij faalangst, depressies of als je je ongelukkig voelt. Ik heb het wel eens iemand gegeven voor een sollicitatie gesprek om rustiger te worden. Ze heeft de baan gekregen. Energiewerk kan ook helpen bij een burn-out of overspannen zijn, bij mensen die ADHD hebben of juist HSP zijn. 

Behandeling

Een energetische behandeling begint met een korte intake, ik wil graag weten wie je bent. Tijdens de behandeling kun je in slaap vallen. Ik combineer de behandeling met verschillende technieken zoals visualisatie, energie laten stromen en hypnose Of ik geef een Access Bars sessie. Meestal praat ik in het begin, maar gaan we daarna verder in stilte. Zodra de energie stroomt, dan stroom hij. Je voelt dat aan de warmte van mijn handen. Soms voelt het heel fijn en ontspannend, soms komt er een weerstand boven, hier moeten we dan even doorheen. Hoe zo’n weerstand voelt is heel persoonlijk, het kan een emotionele irritatie zijn, prikkelend gevoel in de huid, spanning, verdriet of woede. Na een paar minuten wordt dit minder en verdwijnt het vanzelf. Normaal gesproken duurt een behandeling 75 minuten, waarbij je op je rug ligt. Je kunt je kleding gewoon aanhouden.

Tarieven

  • 90 minuten healingsessie EUR 118 (incl btw) *
  • Traject van 4 behandelingen EUR 422 ipv €472. (incl btw). Kan ook als coaching gebruikt worden.

Zelf reiki geven

Wil je zelf reiki geven? Dat kan ook. Ik geef inwijdingen voor reiki 1. Je krijgt daarbij een inwijding die ervoor zorgt dat de energie gaat stromen. Ook krijg je tips over hoe je het kunt toepassen en hoe je je eigen lichaam kunt beschermen tegen uitputting.

Maak afspraak

Inwijding

Reiki 1

3 uur EUR 150 als je alleen komt. Neem je 1 iemand mee, dan is het EUR 100 pp.*

De voorkeur heeft om met zn 2-en te komen. Je moet na de inwijding gelijk reiki geven. Dat kan ook op mij, maar dan kan ik je minder goed feedback geven. Als je met z’n 2-en komt, kun je het op elkaar geven.

Reiki 1 bevat 2 inwijdingen.

Het is wel handig om vooraf een behandeling te krijgen van mij of iemand anders, zodat er al energie is gaan stromen en je ‘schoon’ bent. Ook het drinken en van koffie en alcohol kunnen van invloed zijn in hoe goed je energie stroomt. Beter is om voor de inwijding dat een paar dagen niet te doen.

*de prijzen zijn inclusief 21% btw en niet terug te vragen via verzekering. Afspraken dienen 24h van te voren afgezegd te worden, zo niet, dan stuur ik een factuur voor de gereserveerde tijd.