P-DTR

P-DTR staat voor Proprioceptive Deep Tendon Reflex en is een behandelmethode ontwikkeld door orthopedisch chirurg Dr. José Palomar. Proprioceptie heeft te maken met dat het brein weet waar in de ruimte je lichaam zich bevindt en wat er gebeurt. 

Overprikkelde receptoren

Bijvoorbeeld als je je hand naar je mond brengt om wat te eten, dan wil je brein eerst weten waar je hand is om spieren te kunnen aansturen om je hand naar je mond te brengen. Als je hand voor je ligt op tafel is dit een andere aansturing dan als je hand naast je romp is.

Proprioceptie werkt met receptoren; gevoel van aanraking, druk, warm, koud, pijn, enz. Receptoren geven de informatie door aan het brein. Dus waar is je hand, op tafel of langs je romp. Als deze informatie niet goed is, dan geeft je brein dus ook verkeerde informatie door aan de spieren. Hierdoor ontstaan klachten. Spieren zijn net te laat met aanspannen, of zijn de hele tijd gespannen. Ook kan je brein overprikkeld raken door al deze sensorische informatie, waardoor je uit balans raakt.

Met behulp van spiertesten kunnen betrokken receptoren worden gevonden en kan de normale functie snel worden hersteld.

Littekens verstoren je zenuwstelsel.

En het is heel snel te behandelen met P-DTR

 

Hoe werkt P-DTR?

P-DTR behandelt de verschillende sensorische receptoren (proprioceptoren) van het lichaam en de manier waarop ze onze bewegingspatronen beïnvloeden en wijzigen. Deze receptoren (die voor pijn, rek, druk, warm, koud, trillingen, enz.) zijn allemaal bezig met het nemen van beslissingen over onze beweging. Als deze informatie onjuist is, nemen de hersenen zijn beslissingen op basis van slechte informatie. Hierdoor wordt het lichaam verkeerd aangestuurd en ontstaan klachten. P-DTR kan ook gebruikt worden om emoties beter te verwerken, bijvoorbeeld na een traumatische gebeurtenis.

Waarom is deze therapie zo anders?

De meeste therapeutische behandelingen werken in op de “hardware” van het lichaam. Dit zijn bijvoorbeeld spieren en het bindweefsel. Denk daarbij aan massage en het doen van oefeningen.

.

De “software” wordt vaak niet meegenomen. Vaak ligt het probleem helemaal niet bij de output (aanspannen van spieren), maar bij de input (receptoren die niet goed werken waardoor spieren niet goed aangespannen worden). P-DTR doet dit wel en werkt snel en ongelooflijk effectief in tegenstelling tot elke andere techniek die je waarschijnlijk al hebt ervaren (mits het een “software” probleem is).

Mijn eigen ervaring

Zelf ben ik (tijdens de opleiding) aan littekens in mijn oog behandeld. Deze zijn ontstaan na 3 operaties in mijn kindertijd. De operaties hebben niet echt gewerkt. Nog steeds draait mijn oog weg als ik moe ben en vind ik het moeilijk om te focussen. Ook zie ik niet zo goed diepte. Het was makkelijker voor mij om onscherp te kijken, dat koste me minder moeite. Dr. José Palomar heeft in 5 minuten tijd mijn litteken behandeld. Wat er daarna gebeurde was voor mij echt magisch. Ik had namelijk niet gedacht dat er zoveel zou veranderen, ik was eraan gewend geraakt en ik dacht dat ik scherp zag.

Na de behandeling raakte ik in gesprek met iemand en het viel me op dat ik mijn aandacht er de hele tijd bij kon houden. En ik keek hem in de ogen. De hele tijd. Dit was iets wat ik nooit kon, mijn aandacht dwaalde samen met mijn oog vaak weg.

Verder merkte ik dat ik heel helder zag, alsof ik HD-beeld had. Ik voelde me ontzettend licht en vrij en vrolijk, als een klein kind. Ik zag wolken buiten die onbeschrijfelijk mooi waren en zelfs mijn slaapkamer vond ik wonderlijk.

’s Avonds had ik veel meer energie en geen behoefte om alleen te zijn, wat ik anders wel had omdat mijn hoofd zo moe voelde en mijn ogen zwaar. Ik heb heel lang het gevoel gehad luciferstokjes in mn ogen te hebben, want ik hoefde geen moeite meer te doen om mijn ogen open te houden! 

Een magische ervaring!

En zo simpel!

Vorige
Vorige

Littekens

Volgende
Volgende

Klachten