Total Body Reflex - TBR

Wat is TBR?

Total Body Reflex is een hele zachte methode om de vloeistofdoorstroming in het lichaam weer te optimaliseren. Het doel is dat alles weer goed gaat stromen. Goede doorstroming is heel erg belangrijk voor je lijf, het zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en voeding op de juiste plekken komt. TBR zorgt dat het lichaam dit weer laat gebeuren. Op weefselniveau, op cel niveau en op energie niveau.

Water

We bestaan voor 50-60% uit water en net als in de natuur moet water stromen. Staat het stil dan blijft viezigheid hangen, wordt het modderig en slibt het dicht. Dit zie je ook terug in een viskom waarvan de afvoer verstopt is, die wordt viezig groen. Dit gebeurt ook bij ons. Als het in ons lichaam niet stroomt, kunnen er ziektes ontstaan. 
 
Als je kijkt naar de embryologie - dus wat er gebeurt nadat een zaadcel en eicel samenkomen - dan speelt stroming van water een hele grote rol. De druk van de vloeistof zorgt ervoor dat cellen gaan delen en gaan verplaatsen waardoor er uiteindelijk een mens (of dier) ontstaat. Als die vloeistof niet stroomt, gebeurt er niks en ontstaat er ook geen mens (of dier). Dit begint al bij de eerste celdelingen en dat blijft het geval gedurende heel je leven. Als het in ons lichaam niet goed stroomt, kan er ziekte ontstaan. Als afvalstoffen niet goed worden afgevoerd (met lymfe) wordt ons lichaam als de verstopte viskom (vol groene algaanslag).

Als er geen toevoer van nieuwe voedingsstoffen is, kan er geen herstel of groei zijn. En als het weefsel uitgedroogd is, voelen we ons stug en stijf of krijgen we hoofdpijn. Als je ergens klachten hebt, betekent dat het water niet goed stroomt.  

Heb je klachten?

Dan stromen de vloeistoffen niet goed

 

Behandeling

Bij een TBR behandeling wordt er eerst een basis gecreëerd, rust in het zenuwstelsel. Dit kan 3-6 behandelingen zijn. Als de basis goed is kan het zijn dat de klacht ook al weg is en dat meer niet nodig is. Maar het kan ook zijn dat er dan pas herstel optreedt waarbij het nog nodig is om het lichaam daarbij te ondersteunen. Hoe meer en langer de overprikkeling hoe meer behandelingen er nodig is en ga dan uit van een langer traject

Vaak combineer ik TBR met P-DTR waardoor er niet alleen naar het autonoomzenuwstelsel gekeken wordt, maar ook naar het sensorische zenuwstelsel. Soms behandel ik daardoor ook al lokaal in de eerste behandelingen, bijvoorbeeld bij littekens.

Vorige
Vorige

Klachten

Volgende
Volgende

Klachtengeschiedenis